Részvénytársaságok

 

 

A játékban bő két év elteltével vezették be a részvénytársaságokat. A részvénytársaságonak számtalan cége lehet, bármely országban, és bárhol tehet ki a termékpiacra és a pénzpiacra ajánlatokat. Az adózás rájuk is vonatkozik, de hasznos tulajdonságuk, hogy “székhelyük áttelepíthető”, vagyos kérvényezhetik a nemzetiség megváltoztatását, amit az adott ország kongresszusa szavazhat meg vagy uatsíthat el, így piacról piacra ugrálhat, kikerülve az adott piacra vonatkozó import adókat. A társaság élén a CEO=Vezérigazgtó áll. A társaság részvényeket bocsát ki, melyeket megvásárolván részvényesekké válunk. A részvények függvényében osztalék kibocsátásakor mi is részesülünk a vállalat profitjából. A cégeket a cégpiacról lehet megvenni. Vásárlásukkor lehetőséged lesz olyan RT-hez hozzárendelni, melynek te vagy a CEO-ja.

Vásárlás, eladás


A cégben lesz egy speciális hely, ahol megjelenítheted saját és tulajdonostársaid ajánlatát és módosíthatod sajátod.

Veszélyes dolog beleugrani egy olyan üzletbe, amit nem hozzáértők vezetnek, így mindig győződj meg arról, hogy a részvénytársaság, ahol részvényt vásárolnál, hozzáértő kezekben van!

Átverések


Az átveréseket (minden olyan tevékenység, mely az RT kifosztásához járul hozzá) az e-sim egy külön, súlyos törvénnyel fogja büntetni. Több olyan eset volt, amikor a CEO lenyúlta társaság pénzét úgy, hogy kirakta a terméket vagy a valutát/goldot a piacra alcsony áron és azonnal felvásárolta azt.

Részvénytulajdonosi törvények


A panel 2 lehetőséget fog adni. Az első a bizalmi szavazás (sack proposal), mely 0,25 goldba kerül és vele leváltható a jelenlegi CEO vezérigazgató), ha a tulajdonosok túlnyomó többsége támogatja a leváltást (CEO is szavazhat). A második a vezérigazgató kinevezése (propose CEO), mellyel a CEO megüresedett helyére választható új CEO a részvénytulajdonosok közül.


Az RT módosítása

Új cég létrehozása


A My Places> Shares menüben lehetőséged lesz céget létrehozni vagy meglevő részvényeiddel "játszani".

B0cc151fc74849fcac1ecc5.png 04de34d83768418785ecdfc.png


20 goldba kerül a cég létrehozás, amit a játék kap meg, további 50 gold pedig a kezdőtőke, ami a részvénytársaságod számláján landol. Az RT-t létrehozva automatikusa annak Vezérigazgatójává válunk.

Részvénykibocsátás


A CEO kiadhat egy kibocsátási szavazást. Beállítja a kívánt részvénymennyiséget és a kívánt kibocsátási árat. Ezek a megszavazott áron kikerülnek a piacra, ha átmegy a javaslat. Ha a CEO az árat változtatni akarja, megvan a lehetősége a szerkesztésére. Ekkor egy új javaslat indul, amire szintén szavazni kell.

Osztalékfizetés


A CEO panelben van lehetőség az osztalékok kifizetésére. Mint CEO, beállíthatod a teljes kifizetendő osztalékot. Ekkor egy javaslat indul, ahol a részvénytulajdonosok szavazhatnak. Ha átmegy, akkor minden részvénytulajdonos a következő képlet szerint kapja a pénzt: kiutalandó teljes*saját részvények száma/összes részvényszám. Az osztalékot bármikor ki lehet fizetni, amikor a CEO akarja. Nincs limit.

FAQ

1. Kapok XP-t a szavazáskor?

Nem.


2. Hogy rakhatok egy céget az RT-mbe?

A cégpiacon, aukción lesz lehetőséged vásárolni vagy egy meglévőt adományozni a “donate company” opcióval a Részvénytársaság oldalán. (ezen kívül pénzt is adományozhatsz ilyen módon az RT-nek)


3. Hogy adhatom el részvényeim?

Bármilyen áron, amin te akarod, eladhatod, módja feljebb.


4. Mennyire biztonságos a modul?

Semmi sem tökéletesen biztonságos, de egy újonnan bevezetendő törvénnyel meg fogjuk akadályozni azt, hogy a CEO lopjon az RT-kből. De attól még legyél óvatos.


5. Hogy vehetek meg egy ilyen céget?

Nem lesz olyan opciód, mint a normál cégeknél. De megveheted a részvények többségét és ezáltal CEO-ként irányíthatod tovább.