Aukció

 

Mint már olvashattad, a játékban lehetőség van árveréseken részt venni. Mind árverező, mind vevő oldalról. Nagy előnye az aukciónak, hogy sokszor jutányosabb áron és személyre szabottabb (értsd: amilyenre tényleg szükséged van) dolgokhoz juthatsz hozzá.


Alapvetően 3 e-sim “terméket” tudsz itt beszerezni:

- cég

- felszerelés

- speciális eszközök


Az aukcióhoz a fent található menüsor Market pontján keresztül juthatsz el


hqySOTI.png


Az itt megjelenő képernyőn 3 szempont szerint tudod rendezni az aukció eseményeit:


https://i.imgur.com/6iDqqMc.png


Az aukciós tárgy típusa: - bármelyik (ömlesztve az összes)

  - cégek

              - felszerelések

              - speciális eszközök


Az aukció állása: - folyamatban lévő

           - már lezárt (itt tudod visszanézni a régebbi aukciókat)


Az aukció rendezése: - fennmaradó idő

            - ár

            - teljes licit


Egyszerre több rendezési elvet is be tudsz állítani. Amint kiválasztod az aukciós tárgy típusát megadhatod annak további paramétereit. A cégek esetén a cég minőségét és profilját, a speciális eszközök esetén annak típusát. Végül pedig a felszerelés esetén annak minőségét (q1-től q6-ig), típusát (personal armor, weapon upgrade, helmet stb) és paramétereit, azaz képességét (reduce miss chance, increase hit stb). Így egy szelektált listát találsz (a lenti példában q3-as personal armort, reduce miss chance paraméterrel keresünk):


iKBgNQ9.png


Látod, hogy ki adja el (Seller), a licit jelenlegi legmagasabb tétet kínálója (Top bidder), a jelenlegi árát (Current price), az eddig licitálók száma (Bidders), a licitből fennmaradó időt (Time remaining) és a jelenlegi ár minimális felüllicitálásához szükséges összeget (Action). Itt tudod ezt megadni a Bid gomb megnyomásával. Azonban az itt található rublikába bármilyen ennél nagyobb összeget is beírhatsz, ha nagyobb léptékkel akarsz licitálni.


Ha megteszed a licitet, két dolog történhet. Vagy a te neved jelenik meg a Top bidder oszlopban és sikeresen felüllicitáltál, vagy marad a jelenlegi játékos. Ez azt jelenti, hogy ő nagyobb licitet tett be már korábban. Ez jó viszonyítási pont számodra is, hol mozoghat a felszerelés értéke. Ha te vagy a legmagasabb árat kínáló, akkor a licit értéke ideiglenesen eltűnik a számládról. A Bidders oszlopban a Show more opcióra kattintva további hasznos információkat találsz:


YorqLFu.png


Itt látod a licitálás eddigi folyamatát, ki mennyit ajánlott már. Legfölül látod a legmagasabb licitálót számodra rejtett (a túllicitálásig) összegét. Azonban ha te vagy a legmagasabb licitáló, akkor te az idő közben alád licitálók pontos összegét is látod, hogy ki mennyit szán a felszerelésre, mire kell számítanod.


Amennyiben valaki felül licitál, vagy alád áll be, arról kapsz értesítés. Különösen figyelj az utolsó percekben, nehogy lecsapják a kezedről a kiszemelt tárgyat. Ha túllövöd árban a 2. legnagyobb árat kínálót, akkor csupán a 2. kínáló értékét kell fizetni. De ezzel is vigyázz! Fölöslegesen nem érdemes rögtön jóval fölé lőni a várható árnál, mert ha aládlicitál valaki, akkor számodra is nagyobb lesz a számla vége. Ha megnyerted az aukciót, akkor hozzád kerül a tárgy, amennyiben nem, akkor visszakerül a pénz a számládra.


Ezt érdemes tudni az aukció vevői oldaláról, most vessünk egy pillantást a kínálóira is. A My places menüpont Equiptment pontja alatt találod meg a felszereléseid (azért itt is ezt a példát nézzük meg, mert legtöbbször ezt fogod használni):


H3NKlq4.png


Itt megtalálod a nem használt, de a raktáradban lévő felszerelések listáját, azok nevét, paramétereit. Azonban itt csak ezt érdemes megnézni, ne használd a Sell on auction opciót. Ehelyett szintén a My places, de az Auctions menüpontot keresd fel. Itt találsz egy panelt:


UniaZip.png


Kiválaszthatod, hogy pontosan melyik felszerelést szeretnéd licitre bocsájtani, mennyi legyen a kezdő ára és milyen időintervallumig tartson a licit (1-től 48 órás peridódusok közül választhatsz, alapértelmezettként 24 óra van beálltva). Figyelj, mert az aukció kiírása a kezdő összeg 2%-át, az aukció lejártakor pedig a legmagasabb összeg 1%-át kell megfizetned. Szóval érdemes reális árakat belőni, hogy elkeljen a tárgy. Ha kiírtad az aukciót, akkor megjelenik az:


X62JmE0.png


Ha valamit elrontottál, akkor itt tudod még törölni, amennyiben még senki nem licitált rá.


Érdemes kiírás előtt átnézni a futó aukciókat, hogy az adott minőségű és paraméterű felszerelésed milyen árban lehet, mennyiért veszik meg őket, és melyek azok az árak, amit már nem adnak meg érte. A nagyobb minőségű, és így drágább felszereléseket érdemes hosszabb időre állítani, hogy mindenki láthassa.