A cégezésről

 

A játékban az egyik legfontosabb pénzkereseti lehetőség a cégekben rejlik. A legnagyobb nyereséget általában a q5 (ötös szintű) cégek termelik meg, így azokba érdemes fektetni. (Vigyázat, a cég megvásárlása  után szükségünk van kezdő tőkére is a munkások fizetése és a nyersanyagok beszerzése miatt!)

Céget vásárolhatsz a "Market/ Companies for sale" menüpontban. 

Alapíthatsz újat (megvásárolni lényegesen olcsóbb megoldás, mint egy új alapítása és felfejlesztése).


Create company.png


Vagy szerencsét próbálhatsz az aukción (Market/auctions): 

Pár hasznos tanács:

 

 1. A termelékenység csökken a munkások számának növekedésével.

 

 1. A cégek minősége q1-q5 között lehet. Minél magasabb szintű egy cég, nyersanyagcég esetén annál többet termel, késztermék cég esetén annál magasabb szintű (de kevesebb darab) terméket állít elő. Minél magasabb egy cég szintje, annál többe kerül a felfejlesztés, vagy éppen a piacon  vagy aukción történő megvásárlása. Egy időben több céged is lehet.


 1. Céget piacon, aukción tudsz venni/eladni.


 1. Kétféle cég létezik: nyersanyagot termelő (vas, búza, gyémánt, fa, kő, olaj) és készterméket gyártó (ház, birtok, kórház, védelmi rendszer, fegyver, étel, ajándék, repülőjegy).


 1. A készterméket gyártó cég működéséhez alapanyag kell, aminek megfelelő mennyiségben kell a raktáradban lennie ahhoz, hogy a munkásaid dolgozni tudjanak! Ha nem rendelkezel megfelelő mennyiségű nyersanyaggal egy késztermék előállításához, a munkásod nem tud dolgozni.


 1. A nyersanyag termelékenysége függ a cég minőségétől (1-5), hogy high régióban helyezkedik-e el (25% termelékenységi bónuszt jelent), illetve az adott ország birtokolja-e a fővárosát (Ha nem, akkor 20%-al csökken a termelékenység).


 1. készterméket gyártó cég termelékenysége függ attól, hogy az ország, amelyikben működik, milyen minőségű nyersanyag-termelő régiót birtokol, illetve ugyanazok a tényezők befolyásolják a termelékenységét, amiket megemlítettünk a hatos pontban.


 1. Cégalapításkor fontos figyelembe venni az ország lakosságszámát, az adók mértékét, illetve valutájának erősségét is. Ha ingadozik az árfolyam, magas adók vannak, vagy alacsony a népesség, nem tanácsos céget nyitni.


 1. A termelési képlet itt található.Control company.png

Tippek:

 

 1. Ha céget szeretnél nyitni, nem elég a cég vételi árát összegyűjteni! Szükséged lesz induló tőkére a munkások bérei miatt, illetve nyersanyag megvásárlására, ha késztermékert gyártó céget nyitsz.


 1. Késztermék gyártó cég esetén mindig gondoskodj megfelelő mennyiségű alapanyagról! Érdemes egy hétre elegendő nyersanyagot felhalmozni, hátha nem tudsz ránézni a cégekre egy ideig.


 1. Mindig legyen elegendő valutád a munkások fizetésére! Itt is tanácsosabb egy hétre elegendő valutát felhalmozni.


 1. Alapanyag-termelő céget csak high régióban alapíts/vegyél! A medium régióban, vagy egy alap régióban nem fogsz profitit termelni.


 1. Késztermék gyártó céget is érdemes a high régióban venni/alapítani, így az ország egyes régióinak elfoglalása nem befolyásolja a termelési bónuszt.

Cég ára

Minőség

Fejlesztési költség

Összes költség

Q1

20Gold.png

20Gold.png

Q2

20Gold.png

40Gold.png

Q3

50Gold.png

90Gold.png

Q4

100Gold.png

190Gold.png

Q5

200Gold.png

390Gold.png

q2-q5 cégeket visszabontással alacsonyabb szintűre lehet visszafejleszteni, a fejlesztési költség 75%-ának visszatérülése mellett. Q1 céget nem lehet lebontani.

 

Hasznos cikk a témában: https://secura.e-sim.org/article.html?id=39931 - Plussnyuszi tollából