Harci Modul

 

Két ország között a hadüzenet megszavazásával kezdődik a háború. Egyszerre egy régiót lehet támadni és egy régiót egyszerre csak egy ország támadhat. (Egy másik, szintén hadban álló ország megtámadhat közben egy másik régiót is.) A megtámadott régió birtoklásáért folyik a harc. Egy csata 8 nyert körig tart, egy kör 2 órás (vagyis egy csata minimum 16, maximum 30 óráig tart). A kört az az oldal nyeri, aki a 2 óra leteltével több sebzést ért el.


Ez egy alapvetően a háborúkra épülő játék, a harc (fight) a napi rutin része. A rendszer minden napváltáskor 50 ponttal megnöveli az egészségedet (health). Legalább ezt az ingyen 50 pontot harcold el minden nap!


Hol harcoljak?


Az induló lapon jobb oldalt láthatod az országból elérhető csatákat. A régió nevére kattintva eljutsz a csatatérre.

Direkt csata esetén kiírva látod, melyik ország mellett tudsz az adott tartózkodási helyedről ütni. Szövetséges országok direkt csatáiban Magyarországról is tudsz harcolni. Felszabadító harc esetén (resistance war – RW) mindkét oldal mellett tudsz harcolni, ilyen esetben tájékozódj, melyik oldalt kell támogatni.

Ha már MU (század) tag vagy, akkor az MU parancsa legfelül jobboldalt látható. ha ebbe a csatába ütsz, a MU szintjének megfelelő plusz sebzést kapsz.


Hogyan harcoljak?


Kétféle lehetőség van a harcra: single hit – így egyes ütéseket tudsz bevinni, ütésenként 10-zel csökkenti az életpontjaid számát; berserk – ez a gyorsabb harc módja, 5 ütésnyi sebzést ad, és 50 életpontba is kerül.

A Fight gomb megnyomása után felugrik egy ellenőrző ablak, ott láthatod az ütéseddel kapcsolatos információkat. Ha marad még elegendő életpontod egy újabb ütéshez, nyomd meg a felugró ablakon a “hit again” gombot, ha nincs akkor zárd be azt, és töltsd az életed. Hasznos tudni, hogy elegendő az ablak mellé kattintani, hogy bezáródjon az ablak, ezzel is fontos másodperceket lehet nyerni egy szoros csatában.


Mennyit harcolhatok?


Az ütéseid száma több dologtól függ:

5 ütésnyi (50 pont) minden napváltáskor automatikusan töltődik;

Lehetőséged van étel vásárlására. Ételből naponta 10 darabot ehetsz meg. A Q1 kaja 1 plusz ütést (10 pont), a Q2 kaja 2 plusz ütést (20 pont) … a Q5 kaja 5 plusz ütést (50 pont) ad.

Így naponta ételből 10-50 ütésnyi energiát lehet összeszedni.

Lehetőséged van gift vásárlására is. Giftből naponta 10 darabot használhatsz el. A Q1 gift 1 plusz ütést (10 pont), a Q2 gift 2 plusz ütést (20 pont) … a Q5 gift 5 plusz ütést (50 pont) ad. Így naponta gifttel 10-50 ütésnyi energiát lehet összeszedni.

Tanács: mivel a gift drágább, mint a kaja, először a kajás ütéseid számát próbáld maximalizálni, giftet csak utána vegyél.

Ha sikerül összegyűjtened egy jelentősebb összeget, akkor vásárolhatsz házat és birtokot (estate). A ház minőségétől függően plusz 1-5 kaja, a birtok plusz 1-5 gift elfogyasztására ad lehetőséget.

Ha már minden energiád elfogyott, akkor használhatsz különleges tárgyakat a visszatöltés érdekében , amelyeket a különleges tárgyak piacán lehet vásárolni aranyért (gold) :

1. Szteroidok, amelyek  megnövelik a sebzésed 20%-kal a következő 24 órára. Viszont, csökkenti is a sebzésed 20%-kal 24-72 órára a szteroidok használata után, ez 0,8 aranyba (gold) kerül.

2. Extra szabadság (Extra vacation), amely azonnal visszatölt 10 étel korlátot. Viszont az étel korlátod nem fog frissülni a következő napváltáskor. Nem tudod használni ezt a tételt ha több mint 20 ételkorlátod van. Ennek az ára szintén 0,8 arany (gold).

3. Extra gyógyfürdő (Extra Spa), amely azonnal visszatölt 10 ajándék korlátot. Viszont az ajándék korlátod nem fog frissülni a következő napváltáskor. Ára 0,8 arany (gold).

4. Tank, amely megnöveli a Q5-ös fegyverrel való sebzésed 20%-kal következő 24 órára. Viszont, nem tudsz használni fegyvert a következő 24-72 órában miután használtad a tankot. Ára 0,8 arany (gold).

5. Bunker, amely által kapsz +25% sebzést mikor az országod eredeti régióit véded a következő 24 órára. Viszont a sebzésed 20%-kal csökken 24-72 órára kiterjedően használat után. Ára 0,8 arany (gold).

6.Csatornák (Sewer), amelyek által kapsz +25% sebzést mikor a felkelés oldalán harcolsz a saját hazád felkelésében a következő 24 órára. Viszont a sebzésed 20%-kal csökken 24-72 órára kiterjedően használat után. Ára 0,8 arany (gold).

 

https://kepfeltoltes.hu/140523/t12w2s2_www.kepfeltoltes.hu_.png

t12w2s2.png


https://kepfeltoltes.hu/view/140523/z8dziX0_www.kepfeltoltes.hu_.png


z8dziX0.png


Honnan harcoljak?


Amíg nincs elegendő pénzed napi 10 q5 kaja, 2 repülőjegy és némi q1 fegyver megvételére, harcolj abból a régióból, ahol tartózkodsz. Igaz, hogy így a sebzésed kisebb lesz, de az xp-id száma gyorsabban fog nőni. A sebzés „lemaradást” pedig később gyorsan be lehet hozni.


Ha a fentiek már megvannak, akkor érdemes a csatához a bónuszt (+20% sebzés) adó régióba utaznod. Hogy melyek ezek? Bónuszrégió: RW esetén a csata helyszíne, direkt támadás esetén védekező országnál a csata helyszíne, támadó ország esetében a támadó országnak a megtámadott régióval szomszédos területe. Hogy ez pontosan melyik (több is lehet), azt a térképen ellenőrizheted. A csata helyszínére állítva az egeret, elszíneződnek a vele szomszédos régiók.


Mivel harcoljak?


Kezdetben fegyver nélkül, illetve a későbbiekben a katonai alakulatod biztosítja számodra a szükséges fegyvert. Először próbáld az ütésszámodat növelni. Fegyver nélkül a sebzésed az alapsebzés 80%-a, q1 fegyverrel 120%. Nagyobb fegyvert a játék elején ne vegyél!


Mikor harcoljak?


Lehetőleg minden nap, ha csak egyszer lépsz be naponta a játékba, akkor a MU order szerinti csatába üss, ha nem vagy MU tag, vagy nincs parancs, akkor az éppen aktuálisan futó csaták közül válassz. Ha van időd, vagy többször is belépsz a játékba, akkor próbálj meg kör végén harcolni, de a legideálisabb, ha a rizon IRC szerver #sutes szobájában (erről később) parancs szerint ütsz, ezekre az ütésekre rendszeresen oszt az állam maximum 100 darab q1 fegyvert és 15 darab q5 ajándékot.


Hogyan tudom az egy ütéssel bevitt sebzésemet növelni?*


Az ütésed nagysága több dologtól és a random tényezőtől függ. Alap esetben ütéseid 12,5%-a nem talál (miss – 0 sebzés), 12,5%-a lesz dupla értékű ütés (critical), 5 %-ában nem sérülsz, vagyis még egyszer üthetsz (avoid).


A sebzést növeli, ha

- minden nap edzel, és növekszik az erőd;

- sokat harcolsz, és növekszik a rendfokozatod;

- bónusz régióból ütsz;

- MU tagként a MU parancsa szerinti csatában ütsz;

- fegyvert használsz;

- védművel (Defence System – DS) ellátott régiót védesz;

- magadra aggatod a rendszer által random neked ítélt vagy az általad aukción megvett (ilyen tulajdonságokkal rendelkező ) kütyüket.

Hol kaphatok aktuális információt a harcokról?


Kérdezz a shout-falon, biztosan kapsz választ. Kérdezz a chaten a #sutes szobában.

Ha gyorsan csak párat akarsz ütni, akkor általános szabály szerint először nézd meg, van-e magyar csata, és ha van, üsd! Ha nincs, a szövetségeseknek segítünk, ilyenkor abba a csatába üss, amelyik éppen rosszul (de nem reménytelenül) áll.

Kezdők számára elérhető az úgy nevezett gyakorló csata (Practice Battle), ahol a feketék és a fehérek harcolnak egymás ellen, ugyanolyan jutalmakért, mint a rendes csatákban.Itt csak 8. szint alattiak harcolhatnak, javaslom, hogy a kezdők itt próbálják ki magukat, sebzést szerezhetsz, felszerelések is potyognak és számotokra itt esélyes a BH medál és gold megszerzése is.