Nettalk használata

 

A nettalk, egy ~ 2 MB méretű, ingyenes asztali chatprogram, semmi erőforrásigénnyel és könnyű kezelhetőséggel. Akár a géppel együtt is indulhat, így mindig automatikusan felcsatlakozhatsz a preferált e-simes chatszobákba.


1. lépés:


Töltsd le innen a Nettalk nevű programot.


2. lépés:


Telepítsd fel. A telepítés során nincs semmi buktató, 3 kattintás.


3. lépés:


Indítsd el. A képen látható ablak fog fogadni.4. lépés:


Kattints a pirossal bekarikázott gombra (új szerver hozzáadása).5. lépés:


A megjelenő ablakban az "IP vagy szerver neve" részbe ezt írd: irc.rizon.net ÉS a "Use UTF-8 encoding..." legyen kipipálva, különben nem jelennek meg másoknak az ékezetes karaktereid. Ezután kattints a "Következő" gombra.6. lépés:


Ezen az oldalon a "Becenév", "Felhasználó azonosító" és "Valódi név" részbe írd be az eRepes felhasználónevedet és adj meg egy tetszőleges jelszót. A "Szerver jelszó" rész üresen marad, majd "Következő" gomb.7. lépés:


A következő oldalon ("Bejelentkezés utáni parancsok") meg tudod adni azoknak a szobáknak a nevét, amelyekbe automatikusan csatlakozni szeretnél a Nettalk indításával egy időben. A szoba címeket egymás alá kell beírni, mégpedig a következő formában (példa):


/join #sutes

/join #esim-hu


wEyaydc.png8. lépés:


"Kész" gomb megnyomása és ennyi. Ezentúl ha elindítod a Nettalk programot, automatikusan felcsatlakozik a beállított chatszobákba. Ha a későbbiekben további chatszobákat szeretnél hozzáadni az automatikus csatlakozáshoz, akkor a "Szerver" fülön belül kattints jobb gombbal a "Rizon"-ra és "Szerkeszt".


Nézd meg a "Beállítások" menüpontot is és állítsd be a programot az igényeidnek megfelelően.