A chatről alapjaiban

 

A chat az a hely, ahol összegyűlnek a polgárok, századtagok, kormánytagok és mindenki, akinek van valamilyen szerepe s-világunkon.


A chaten zajlik a sebzéskoordinálás.

A chaten irányítják vezetőink az ország életét.

A chaten kommunikálnak egymással az egyes országok vezetői.

A chaten dől el, hogy merre terjeszkedünk.

A chaten kommunikálhatsz a legkülönfélébb országok polgáraival.Vagyis ha egy kicsivel is többre vágysz a mindennapi harcolásnál, dolgozásnál és belekóstolnál a vérbeli e-Simes életbe, részt vennél az ország közösségi életében vagy az országirányításban, akkor mindenképp érdemes a chatre látogatnod.


Feljöhetsz alkalmanként, de akár folyamatosan is kapcsolatban állhatsz a közösséggel.


Az e-Simes közösség (nem csak e-Magyarország) körében régóta népszerű a Mibbit nevű weboldal, ami egy webes felületű IRC chatkliens. Előnye, hogy könnyen kezelhető és bárhol is vagy, kéznél van, nem kell hozzá semmit telepíteni és mobiltelefonról is elérhető.


A cikk alján találsz egy videót a lépésekről, hátha úgy egyszerűbb.


1. lépés:


Menj fel a Mibbit.com-ra.

A megjelenő oldalon kattints a Launch App linkre.


2. lépés:


A megnyíló oldalon a legördülő listából válaszd a "Rizon [webirc]"-t, a Nick mezőbe írd be az nick nevedet(itt célszerű az e-Simen használt nevedet beírni), a Channel (vagyis chatszoba) mezőbe pedig annak a chatszobának a címét, amelyikbe csatlakozni szeretnél. Elsősorban a #sutes nevű szobát ajánlom, ahol történik a katonai irányítás és az osztás.

Ha ez megvan, kattints a Connect gombra.3. lépés:


Most ideje regisztrálnod magad a Mibbiten, mivel így majd nem kell minden alkalommal manuálisan csatlakoznod a kívánt szobákba, hanem belépés után automatikusan felcsatlakozol az összes előre beállítottba.


A jobb felső sarokban látsz egy olyan hivatkozást, hogy "Create an account". Kattints rá.4. lépés:


A megjelenő ablakban írj be egy felhasználónevet, jelszót és e-mail címet; majd nyomd meg a Signup gombot. Ezzel meg is van a regisztráció!5. lépés:


A rendszer most automatikusan be is léptetett és így meg is jelent néhány új menüpont a jobb felső sarokban. Ezek közül nekünk a Channels kell.6. lépés:


A megjelenő oldalon kattintsunk az "Add new entry" gombra, a Server részbe írjuk be, hogy irc.rizon.net, a Channels részbe pedig tetszőleges számú szobát vehetünk fel, a Mibbitre történő bejelentkezés után ezekbe fogunk automatikusan csatlakozni. A szobák neveit a # karakterrel kell kezdeni és vesszővel kell őket tagolni.Ha beírtad, akkor a Save Changes gombra kattintva tudod elmenteni, majd a "Connect now"-ra kattintva tudsz csatlakozni (legközelebb már csak simán belépsz a Mibbitre és magától csatlakozik).
Előfordulhat,  hogy egy szoba jelszavas. Ez annyira nem jellemző, de nem árt tudni, hogy ha nem enged be elsőre, akkor ez lehet a probléma


A jelszót úgy kell használni, hogy simán a szoba neve után írod. Pl. "#szobaneve jelszava".Használd a chatet, mert megéri! Minél többen leszünk a chaten, annál erősebb lesz a közösségünk.